Fortifikationsverket - SUA

SUA

Säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal

Den verksamhet Fortifikationsverket bedriver innebär att det ofta finns behov av att skydda hemliga uppgifter i samband med upphandling. De uppgifter som ska skyddas berör rikets säkerhet. Detta innebär att Fortifikationsverkets upphandling ska följa de lagar och förordningar som styr Säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal.

 

Långa handläggningstider SUA

För närvarande råder långa handläggningstider för att bli SUA-godkänt företag. För att korta handläggningstiden kan du som företagare kontrollera ditt underlag en gång extra så att samtliga underlag är korrekt ifyllda innan du skickar in dem till oss.
Utgå från Checklista till säkerhetsansvarig gällande säkerhetsskyddsavtal (SUA) se länken här under. Ärenden omhändertas i den ordning de inkommit till myndigheten. Vi kontaktar er omgående när företaget blivit SUA-godkänt och arbete kan påbörjas för myndigheten.

 

SUA leverantör - ska du resa till fotbolls VM i Ryssland?

Det finns några enkla säkerhetshöjande åtgärder som du kan göra dels för att skydda dig som individ och dels för att skydda Fortifikationsverkets skyddsvärden som du är en del av. Läs mer om vad du som ska resa till Ryssland kan göra för att minska exponeringen av dig själv under resan>>

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår