Region Sydöst

 

Karlskrona är huvudort för Sveriges Marinbas, Sjöstridsskolan, Första Ubåtsflottiljen och Tredje sjöstridsflottiljen. Här förvaltar vi fastigheter på Örlogsbasen, Kungsholms fort och områden på Vedeby, Skönstavik, Kalmar, Öland, Nättraby, Ronneby och Aspö. Vi förvaltar också övnings- samt skjutfälten Kosta, Rosenholm och Torhamn samt Skärgårdsskjutfälten på Rollsö, Tjurkö, Sturkö och Bollöarna.

 

Eksjö garnison är huvudort för Sveriges enda ingenjörsförband, Göta ingenjörregemente. Här finns också Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum. I Eksjö förvaltar vi övnings- och skjutfält samt Skillingaryd/Hagshult övningsfält, skjutfält och flygfält.

 

I Ronneby finns vi på Kallinge flygplats. Här har Blekinge flygflottilj (F17) och tredje helikopterskvadronen sin verksamhet.

 

Våra civila kunder är bland annat: Statens Fastighetsverk, Fazer, Samhall, Telia, Sjöfartsverket, Luftfartsverket och Swedavia.
  

Medarbetare

Medarbetarna på våra distrikt i Eksjö, Karlskrona och Yttre, sköter regionens fastighetsdrift. Inom hela regionen arbetar ett 60-tal personer som drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, tekniska förvaltare och förvaltningsassistenter. Anders Kumlin är regionchef.

 

Fastighetsbestånd
Ca 516 500 kvm byggnader
Ca 10 800 hektar mark
 

 

Kulturarv

I Karlskrona finns 1/3 av verkets kulturminnesmärkta bestånd. Merparten finns inom Örlogshamnen och Karlskrona och några finns på Öland. Örlogsstaden Karlskrona finns sedan 1998 med på Unescos lista över världsarv. Underhållsplanering och byggnadsvård är naturligtvis särskilt viktigt för området och dessa objekt.

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår