Region Sydväst


I Halmstad, som är huvudort för Förvarsmaktens tekniska högskola, Luftvärnsregementet och Militärhögskolan, förvaltar vi fastigheterna inne på Regements- och flottiljområdet. Vi äger och förvaltar också mark på närövningsfält och våra övnings- och skjutfält Nyårsåsen, Ringenäs och Mästocka.

 

Inom Göteborgs förvaltningsområde har vi hand om Käringbergets hamn- och garnisonsområde, Tånguddens hamn, Marinbasens läger i Skredsvik, Säve skjutbana, skjutfälten Bulid, Bråt, Sisjön, samt skärgårdsskjutfält på bland annat Känsö. Försvarsmaktens verksamhet på orten omfattar bland annat Försvarsmedicinskt centrum, Marinbasen, Amfibieregementet och Försvarsmaktens logistik.

 

I Revingehed har Södra skånska regementet utbildningsverksamhet i markstrid från pansarfordon.  Vi förvaltar övningsfälten i Revingehed, Björka, Norra Åsum, Önnarp, Husie samt skjutfälten Ravlunda, Rinkaby och Kabusa. Vi har också arrendatorer som låter sina djur beta på fälten när dessa inte används av Försvarsmakten. Att hålla fälten öppna med betesdjur i stället för maskiner bidrar till att bevara den biologiska mångfalden.

 

Andra kunder i regionen är Försvarets materielverk, Halmstads kommun, Polisen, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Havs- och vattenmyndigheten, Lunds universitet och Vattenfall. 
 

Medarbetare

Medarbetarna på våra distrikt i Göteborg, Halmstad, Revinge och yttre Skåne, sköter regionens fastighetsdrift. Inom hela regionen arbetar drygt 70 personer som drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, tekniska förvaltare och förvaltningsassistenter. Regionchef är Malena Andersson.

 

Fastighetsbestånd

Ca 490 000 kvm byggnader
Ca 19 500 hektar mark

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår