Region Väst

 

Vår region Väst förvaltar fastigheter inom garnisonerna Skövde, Karlsborg och Såtenäs. 

 

Inom Karlsborgs garnison finns bland annat Livregementets Husarer, Fallskärmsjägarskola, specialförband och en stor försöksanläggning för Försvarets materielverk. Vi har en flygplats som används av Försvarsmakten för utbildning och övning av luftburna enheter. Vi sköter också driften av Karlsborgs fästning på uppdrag av Statens Fastighetsverk.

 

Skövde är huvudort för Skaraborgs regemente och Trängregementet, här finns även Markstridsskolan och enheter ur FMLog. Vi hyser också FMV i våra lokaler i form av försöksverksamhet och en stor markverkstad. 
 
I Såtenäs är Skaraborgs flygflottilj F7 stationerad. Här finns också Försvarsmaktens MSK flyg som funktionsleder allt underhåll för luftfartyg i hela Sverige samt det materiel som är i bruk på de internationella insatserna.

 

Inom region Väst förvaltar vi också ett stort antal övnings och skjutfält. I Karlsborg har vi Kråks, Hammarnäset, Nytorps och Perstorps samt Flugebyns hoppövningsfält och Enebågens flygskjutmål. I Såtenäs hittar vi närövningsfält samt flygskjutmål. Till Skövde hör stora närövnings- och skjutfält i direkt anslutning till garnisonen samt Remmene och Bjärsjö skjutfält en bit därifrån.

 
Medarbetare
Medarbetarna på våra distrikt och förvaltningsområden i Karlsborg, Skövde och Såtenäs sköter regionens fastighetsdrift. Inom hela regionen arbetar drygt 55 personer med vårt totala förvaltningsuppdrag, som drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, ingenjörer, förvaltare och förvaltningsassistenter. Regionchef är Magnus Palm.
 

Fastighetsbestånd
Ca 450 000 kvm byggnader
Ca 150 000 kvm driftuppdrag
Ca 11 000 hektar mark

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår