Organisation

Fortifikationsverkets organisation är strukturerad i tre övergripande delar, ledning och uppföljning, operativ verksamhet samt verksamhetsstöd.

Ledning och uppföljning

Ledning och uppföljning avser den strategiska styrningen av Fortifikationsverket. I denna del av organisationen finns en avdelning för strategisk planering och funktioner för kontrollverksamhet, juridik, säkerhetsfrågor samt GD stab.

Inrättandet av en avdelning för strategisk planering avser att förtydliga kundkontakter på central nivå, samordna dessa kontakter inom verket och ansvara för fastighetsbeståndets värdeutveckling över tiden. Genom att även föra uppgifter för övergripande verksamhetsplanering till denna avdelning, säkerställs att de strategiska frågornas omsätts i årliga verksamhetsuppdrag.

 

Operativ verksamhet

Operativ verksamhet avser en förvaltningsavdelning indelad i sex regioner med ansvar för förvaltning och drift av såväl öppet som slutet bestånd. Till förvaltningsavdelningen är också en Domänfunktion inordnad. Inom operativ verksamhet finns också en projektavdelning med funktioner för projektledning och investering samt försäljnings- och förädlingsverksamhet. Slutligen omfattar den operativa verksamheten även en Utvecklingsavdelning med funktioner för strategiska utvecklingsprojekt och specialister.

 

Verksamhetsstöd

Verksamhetsstödet organiseras i två separata avdelningar. Avdelningen för verksamhetsstöd omfattar funktioner för ekonomi, upphandling och inköp, Fortifikationsverkets servicecenter, arkiv och registratur samt IT. Avdelningen för HR och kommunikation omfattar separata funktioner för dessa två kompetensområden.

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår