Ny organisation

Den första januari 2015 infördes vår nya organisation. Huvudsyftet med förändringen var att skapa tydligare kontaktvägar mellan Försvarsmakten och Fortifikationsverket.

Ett annat viktigt skäl var att ge förutsättningar för nya arbetssätt och mer av kunskapsöverföring i organisationen. Den nya organisationen har strukturerats i tre delar, ledning och uppföljning, operativ verksamhet samt verksamhetsstöd.

 

Bakgrund

Under flera år utredde regeringen hur Fortifikationsverkets verksamhet skulle kunna bedrivas på bästa sätt. Det fanns förslag på att myndigheten skulle läggas ner och att Försvarsmakten skulle ansvara för vissa delar av verksamheten. Statens fastighetsverk skulle ta över de andra delarna av verksamheten.

 

Den 18 december 2013 beslutade regeringen att Fortifikationsverket skulle finnas kvar och fortsätta med sin verksamhet. En dryg månad senare fick Fortifikationsverket i uppdrag av regeringen att öka samverkan med Statens fastighetsverk och att öka effektiviteten inom myndigheten.

 

Samverkan och ökad effektivitet

Under 2014 analyserade Fortifikationsverket verksamheten och kom fram till vilka områden som går att effektivisera och förbättra. En del områden kunde förbättras genom att myndigheten samarbetar mer med Statens fastighetsverk. Andra förbättringar kunde göras genom att organisera verksamheten och arbetet på ett annat sätt.

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår