Fortifikationsverket anställer ny regionchef till Karlskrona

Fortifikationsverket, myndigheten som förvaltar försvarsfastigheter, har rekryterat Anders Kumlin från Karlskrona kommun där han jobbat som fastighetschef och lokalstrateg.

Anders är i grunden civilekonom med inriktning redovisning och revision. Tidigare tjänster har varit ekonomichef inom Svenska Shellkoncernen och Faurecia Exhaust Systems AB. På ett privat fastighetsbolag i Karlskrona övergick ekonomiarbetet mer mot fastighetsförvaltning och 2009 tillträdde Anders som fastighetschef vid Karlskrona kommun.


– Jag tror att jag kommer att ha stor nytta av mina år som fastighetschef inom kommunen, men även åren som fastighetschef i ett privat fastighetsbolag kommer att vara värdefullt för mig i mitt nya spännande jobb som regionchef för Region Sydöst. Att ha jobbat i det privata näringslivet i drygt 20 år präglar mitt sätt att se på kundservice och att hela tiden ha kundens nytta i fokus. Min långa erfarenhet av ekonomi kommer också vara värdefullt då ekonomi är den röda tråden i all verksamhet som sker både i det privata, kommunala och statliga näringslivet. Min nyfikenhet och vetgirighet gör att jag lätt tar till mig nya kunskaper och därmed snabbt sätter mig in i nya arbetsuppgifter och jag ser med stor glädje fram emot att få vara med och bidra med mina kunskaper på Fortifikationsverkets spännande resa in i framtiden, säger Anders.


Fortifikationsverket förvaltar ett av landets största fastighetsbestånd med en investeringsvolym på ca 1 miljard per år och en total area på dryga 3 miljoner kvm. I beståndet ingår kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält. Därtill är en del av beståndet hemliga försvarsanläggningar. Verket bidrar med sitt bestånd till landets försvarsförmåga. Anders blir ansvarig för region Sydöst.


– Vi är glada över att ha rekryterat Anders, som med sin långa erfarenhet från förvaltning av offentliga fastigheter och trygga ledarskap verkligen kommer att bidra till att stärka verksamheten i region sydöst. Med sin gedigna ekonomikompetens kommer han även att vara en tillgång för hela förvaltningsavdelningen, säger Lars Nylund, chef förvaltningsavdelningen.

 

Kontaktuppgifter:                                                                              
Anders Kumlin: 0733-615776
Lars Nylund: 010-44 44 574

Anders Kumlin, ny chef för region Sydöst.

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår