Inköp och upphandling som tema på NBDE konferens

Vilka är de framtida utmaningarna för myndigheterna som ansvarar för försvarsfastigheter? Vad är på gång inom fastighetssektorn i medlemsländerna?

Vid årskonferensen ger Generaldirektörerna från medverkande myndigheter en resumé hur utvecklingen ser ut i deras land. Under flera år har ett återkommande ämne varit inköp och upphandling på konferenserna för NBDE (Nordic-Baltic Defence Estates).

 

Inköp och upphandling

Årets konferens fick därför som huvudtema att täcka in detta område. Temat inleddes med två inspirationsföreläsningar, en på temat strategisk upphandling och den andra på temat Ramavtal – flexibla lösningar för offentlig upphandling. Båda delarna var mycket uppskattade och gav flera aha-upplevelser, situationer som är svåra att se i vardagen men så uppenbara när de serverades på detta sätt.

På temat följde sedan kortare presentationer från respektive organisation där aktuella projekt beskrevs. Det blev en bred exposé av allt från organisatoriska aspekter till samarbetsformer och elektronisk upphandling.

Presentationen som hölls om Fortifikationsverkets inköp med e-handel kan du ta del av här:
Meeting our organizatons needs through e-purchasing (öppnas som powerpoint-presentation)

 

Professor Björn Axelsson, Handelshögskolan i Stockholm, höll en uppskattad föreläsning om ”Strategic procurement”  

 

Ett viktigt inslag i konferenserna är möjligheten att utbyta erfarenheter med kollegor från andra medlemsländer.  

 

De länder som deltog på Nordic Defence Estates Annual Conference 2016 var; Lettland, Danmark, Litauen, Sverige, Estland, Finland och Norge. Foton: Johan Danielson.

 

 

Läs artiklar om tidigare års konferenser:

•Nordisk-Baltisk Försvarsbygg – utökat samarbete 2015
•Erfarenhetsdelning på Nordisk-Baltisk försvarsbygg 2015
•Gott samarbete inom Nordiskt Försvarsbygg 2014

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår