Nu finns handboken att beställa!

Ta del av experternas kunnande inom fortifikation. Boken riktar sig till dig som är ingenjör, konstruktör, arkitekt, beslutsfattare vid planering av byggnader eller vid analys av befintliga byggnaders sårbarhet för attacker.

Under flera år har experterna på Fortifikationsverket arbetat med att sammanställa tillgänglig kunskap om hur byggnader, som kan utsättas för olika typer av hot som exempelvis terrorism, sabotage och kriminalitet, ska skyddas. Erfarenheter från både svensk och utländsk litteratur har tagits med och kunskapen har anpassats till svenska förhållanden. I vissa fall har nya tillgängliga resultat från forskning och utveckling som bedrivits både nationellt och internationellt använts.

 

Målsättningen med handboken är att den ska användas som underlag för värdering av byggnaders sårbarhet mot olika typer av angrepp. Det kan gälla myndighetsbyggnader, ambassader, huvudkontor, regeringsbyggnader och byggnader för lokal, regional och nationell ledning.

 

Handboken riktar sig till intressenter som har till uppgift att förhindra eller försvåra och minimera skadeverkan på samhällsviktiga byggnader till följd av exempelvis terrorism, sabotage och kriminalitet.

Handboken kostar 500 kr exkl. moms.

 

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår