Samarbete med franska försvarsministeriet för kunskapsutbyte

Fredag den 30 september skrev GD Urban Karlström under Fortifikationsverkets första internationella avtal om samarbete med Frankrike.

Samarbetsavtalet kommer ge möjlighet för Fortifikationsverket och de franska kollegorna att genomföra gemensamma projekt för att utbyta kunskaper och erfarenheter inom fastighetsägande och förvaltning. Inledningsvis handlar det om samarbete inom energi och miljöområdet (hållbarhet) samt inom fortifikation.

Delegation från Fortifikationsverket i Paris.

I torsdags och fredags besökte en delegation från Fortifikationsverket Paris och våra franska motsvarigheter som där är avdelningar inom Försvarsdepartementet.

– Det var ett mycket intressant besök som omfattade både överläggningar, undertecknande av avtal och studiebesök, säger Urban Karlström, generaldirektör hos Fortifikationsverket. Vi besökte bland annat den avdelning som arbetar med fortifikatoriskt skydd i Versailles och försvarsdepartementets nybyggda högkvarter "Hexagon" Paris. En imponerande byggnad som är Frankrikes svar på amerikanarnas Pentagon.

Generaldirektören passade även på att bjuda en fransk delegation till Sverige under nästa år för att fortsätta kunskapsutbytet.

 

Undertecknande av Fortifikationsverkets första internationella avtal om samarbete med Frankrike. Myriam Achari, Urban Karlström och General Bernard Fontan.

 

Entré till Hexagon, försvarsdepartementets nybyggda högkvarter.

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår